Samsung concurează cu Apple prin noul Galaxy S III

Samsung a prezentat la Londra Galaxy S III, o versiune mai mare şi mai puternică a celui mai important model al grupului sud-coreean, prin care vizează susţinerea creşterii pe piaţa smartphone-urilor şi ţinteşte câştigarea unei cote de piaţă de la Apple. Samsung Galaxy S III va fi disponibil în trei versiuni (16 GB/32 GB/64 GB – toate cu suport microSD), pentru început în două teme coloristice (albastru şi alb) şi va ajunge în magazinele din Europa la sfârşitul lunii mai, iar în SUA în vară.

 

Noul smartphone cu 8,6 mm grosime şi o masă de doar 133 de grame funcţionează pe platforma Android 4.0 Ice Cream Sandwich a Google şi este echipat cu un procesor cu patru nuclee pe o frecvenţă de 1,4 Ghz. Unul dintre cele mai importante atuuri constă în ecranul HD Super AMOLED supradimensionat, de 4,8 inci – în comparaţie versiunea anterioară din seria Galaxy S are un ecran de 4,3 inci, în timp ce iPhone 4S vine cu ecran de 3,5 inci. Camera principală a Galaxy S III are o rezoluţie de opt megapixeli, iar cea frontală de 1,9 mp. Bateria de 2100 mAh promite o autonomie ridicată faţă de concurenţă.

 

Smartphone-ul vine dotat cu numeroase funcţii dezvoltate, putând detecta trăsăturile feţei, vocea şi gesturile. Acesta se adaptează la utilizatorul individual, pentru a oferi o experienţă de utilizare comodă. Telefonul poate detecta mişcări ale ochiului şi poate stopa oprirea automată dacă utilizatorul priveşte spre ecran sau datorită funcţiei de recunoaştere a mişcărilor, dacă utilizatorul scrie un mesaj dar se răzgândeşte şi vrea să apeleze numărul dat, este de ajuns doar să ridice telefonul la ureche, iar „Direct call” va forma numărul. Galaxy S III încorporează şi o interfaţă avansată de utilizare pentru limbajul obişnuit, prin intermediul căreia telefonul poate asculta şi răspunde la comenzile utilizatorilor – de exemplu se poate folosi pentru a reda cântecele favorite, ajusta volumul, trimite mesaje text şi e-mail-uri, organiza orarul, sau lansa automat camera şi capta o imagine.

 

Samsung speră că noul model va reduce cota de piaţă a rivalului Apple înaintea lansării următorului model iPhone în acest an. Noul model vine în contextul aşteptărilor pentru intensificarea concurenţei pentru Samsung pe piaţa smartphone-urilor, nu doar din partea Apple, ci şi a producătorilor chinezi precum Huawei Technologies şi ZTE, care produc modele mai ieftine. Samsung vrea să vândă peste 200 de milioane de smartphone-uri în acest an şi să controleze o cotă de 23-24% pe piaţa mondială a smartphone-urilor. Faţă de anul trecut, producţia ar creşte cu peste 20%.

 

 

 

 


Posturi similare: