Luna şi Soarele într-un singur ceas

Zenith a lansat noul El Primero Chronomaster Open Grande Data Moon & Sunphase, care este disponibil în două versiuni, cu o carcasă din aur roz, sau cu una din oţel. Aceasta oferă diverse complicaţii utile, inclusiv un afişaj exclusiv al Lunii şi al fazelor Soarelui.

 

De la apariţia primului cronograf automat integrat, lansat de Zenith in 1969, faimoasa colecţie de calibre El Primero a evoluat în mod constant. Aflându-se în centrul colecţiilor Zenith, linia El Primero Chronomaster Open oferă o paletă largă de modele, toate identificabile prin cadranul lor, care dezvăluie „inima” legendarului mecanism de cronograf. O gamă largă de complicaţii este disponibilă, cu diametre de 42 sau 45 mm, cu carcase din platină, aur roz sau oţel.

 

În 2012 compania şi-a îmbogăţit această colecţie majoră prin modelul El Primero Chronomaster Open Grande Data & Sunphase. În plus faţă de cronograf, care, la fel ca toate mecanismele El Primero, măsoară 1/10 de secundă, Calibrul 4047 indică de asemenea orele, minutele, secundele pe un secundar periferic aflat la ora 9, data mare la ora 2, prin intermediul a două discuri concentrice, şi afişează şi fazele Lunii la ora 6. Acesta din urmă este o complicaţie utilă, specifică Zenith, portretizată de o indicaţie care să reflecte dubla cale a Soarelui şi Lunii, prin intermediul a două discuri suprapuse. Discul transparent de sus, cu două luni metalice lustruite, efectuează o rotaţie la fiecare 59 zile, în timp ce discul de mai jos, de zi/noapte face o rotaţie completă la fiecare 24 de ore. Calibrul cuprinde 332 piese care servesc pentru a realiza această gamă de complicaţii utile.

 

Noul ceas dispune de o carcasă generoasă de 45 mm în diametru, echipată cu butoane de comandă vintage şi etanşă până la 50 de metri. Ceasul este echipat cu o curea din piele de aligator maro (pentru versiunea de aur) sau neagră (versiunea de oţel), cu catarame de metal potrivite.

 

 

 


Posturi similare: