Nava Queen Victoria va sosi în Portul Constanţa
Queen Victoria

Cel puţin 45 de nave de pasageri (dintre care 18 nave maritime de mare capacitate) vor acosta, în sezonul de croaziere din acest an, la terminalul de pasageri al Portului Constanţa, estimându-se, faţă de anul trecut, o creştere cu circa şapte procente a numărului de turişti care vor ajunge astfel în România. Prima navă care a marcat debutul sezonului de croaziere, “The Oceanic”, a ajuns în Portul Constanţa în 31 martie.

 

“The Oceanic”, sub pavilion Panama, are o lungime de 238 metri, o capacitate de 1.600 de pasageri şi un echipaj format din 560 de persoane. Nava face o croazieră în jurul lumii, care a început în 24 ianuarie din Portul Yokohama (Japonia) şi se va încheia în 29 aprilie la Keelung (Taiwan). De asemenea, în premieră, în Portul Constanţa va sosi, în luna septembrie, Nava “Queen Victoria” (în imagine), aparţinând companiei “Carnival”. Nava are o capacitate de 2.014 pasageri şi un echipaj de 900 de persoane. Şi navele fluviale revin în 2012 în Portul Constanţa, 12 asemenea vase anunţând escale la terminalul de pasageri. Prima navă fluvială care va reveni la Constanţa este “River Adagio” a companiei americane “Grand Circle”.

 

Potrivit Mediafax, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa este membră a asociaţiei internaţionale MedCruise din anul 2007 şi depune eforturi susţinute pentru atragerea în Portul Constanţa a marilor companii de croazieră. Facilităţile oferite de terminalul de pasageri din Constanţa se situează în gama de top a porturilor europene. Recent, compania a redus cu 50 la sută tarifele pentru pasagerii sosiţi în port la bordul navelor fluviale pentru escale mai mici de 48 de ore.

 

 


Posturi similare: