Cele mai costisitoare rechizite de cinema vândute prin licitaţie

Fiecare dintre noi ducem, mai mult sau mai puţin, un stil de viaţă conectat ori măcar influenţat de stilul de viaţă al vedetei de cinema preferate. Poate tocmai din această cauză, rechizitele starurilor de cinema hollywoodiene s-au vândut ca pâinea caldă cu ocazia licitaţiilor deschise organizate cu acest scop. În acest articol, veţi descoperi o listă cu cele mai scumpe şi mai dorite lucruri folosite de artiştii de cinema americani şi pe care poate aţi dori să le adăugaţi colecţiei proprii.

 

 

 

Automobilul lui Caractacus Potts

Începem cu faimosul automobil zburător pe care Caractacus Potts, rol interpretat de Dick Van Dyke, l-a condus în pelicula „Chitty Chitty Bang”. Deşi valoarea automobilului estimată înainte de vânzare atingea câteva milioane de dolari, a fost adjudecată pentru suma de 805.000 de dolari.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aston Martin DB5 - Sean Connery

 

 

Automobilul condus de legendarul James Bond, un Aston Martin DB5, în episodul „Goldfinger” se situează printre preferinţele colecţionarilor. Această „micuţă” a fost vândută cu 5,1 milioane de dolari la o licitaţie organizată anul trecut.

 

 

 

 

 

 

 

Sabia laser a lui Luke

 

 

 

Cu o sumă frumuşică a fost vândută sabia laser a lui Mark Hamill, sau dacă doriţi a lui Luke din serialul Star Wars, pentru care actualul proprietar a scos din buzunar 208.000 de dolari. Sabia laser este cel mai scump accesoriu din Star Wars vândut vreodată prin licitaţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pistolul din Blade Runner

 

 

În comparaţie cu accesoriul lui Luke, pistolul din Blade Runner folosit de către personajul Deckard, rol  interpretat de Harrison Ford, a valorat 270.000 de dolari la licitaţie. Blade Runner este o capodoperă a regizorului Ridley Scott, un SF filmat în 1982.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renumita rochie neagră pe care şi mai renumita actriţă Audrey Hepburn a purtat-o în blockbuster-ul „Breakfast at Tiffany’s” a fost adjudecată pe preţul de 923.200 de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de Casa de Licitaţii Christie’s în 2006.

Audrey Hepburn şi rochia neagră

 

 

 

 

Automobilul DeLorean DMC-12

 

 

Următoarul obiect în această listă ar fi tot un automobil, modelul DeLorean DMC-12, care a avut un rol determinant în al treilea episod al serialului „Înapoi în viitor” („Back to the Future III” – n.a). În decembrie 2011, maşina a fost vândută pentru suma „sănătoasă” de 541.000 de dolari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porsche 911 Steve McQueen
Următoarea în listă este tot o maşină, un Porsche 911 hot rod, celebră pentru participarea la competiţia Le Mans, şi care dotată cu accesoriile necesare unui raliu a fost condusă de Steve McQueen în scena de deschidere a unui film din 1971. Maşina s-a vândut cu 984.000 de dolari.

 

 

 

 

 

 

 

Statueta ornată cu pietre preţioase a Şoimului Maltez din filmul cu acelaşi nume a valorat 398.500 de dolari. În anul 1994, Ronald Winston, preşedintele lanţului de magazine de bijuterii Harry Winston, cu sediul central în New York, a cumpărat statueta pentru uimitoarea sumă de 398.500 de dolari.

Humphrey Bogart cu Şoimul Maltez


Posturi similare: