Sunreef 102 DD Ipharra – prima mare lansare memorabilă din acest an

Ipharra Sunreef 102 DD

Sunreef 102 DD Ipharra este cel mare iaht de lux construit din toate timpurile în Polonia şi, totodată, unul dintre cele mai mari catamarane din lume, adică ambarcaţiune cu pânză cu două flotoare laterale. De asemenea, este primul catamaran din lume cu două punţi şi al doilea cuter ca mărime din lume.

 

Spaţiul extern al iahtului este una dintre cele mai reprezentative părţi ale navei fiincă este foarte bine dimensionată: pasagerii pot să aleagă să stea în umbră în cei 50 de metri pătraţi alocaţi carlingii, ori să facă plajă pe ceilalţi 50 de metri pătraţi rezervaţi pe puntea superioară şi la proră.

 

În carlingă se află o sofa lungă şi o masă pentru asigurarea întregului confort necesar luării meselor tuturor celor 10-12 pasageri de la bord. Sofaua lată asigură o protecţie liniştitoare şi asigură un spaţiu de odihnă umbrit absolut necesar după o zi activă petrecută la soare. În serile târzii, când cerul este acoperit de stele veţi mulţumi cu siguranţă luminii asigurate de LED-urile colorate din tavan, foarte discrete, care luminează numai atât cât să vezi unde pui piciorul.

 

Camera de zi a iahtului

Pe puntea superioară, unde se poate ajunge pe scări în spirală ce pornesc din carlingă, bordul principal de navigare este potiţionat în centru; toate manevrele de navigare se pot efectuat foarte uşor de aici mulţumită vinciurilor hidraulici, opritoarelor de la prora şi a contragreutăţilor montate langă catarg. Cabina căpitanului de pe puntea superioară are un bar şi o sală de mese spaţioasă în care 12 persoane încap fără probleme. Puntea superioară, pentru asigurarea amuzamentului pasagerilor, este conectată la un sistem Hi-Fi Bose situat în salon, cu două difuzoare.

 

Iahtul este dotat cu o serie de jucărioare acvatice, precum: kneeboard-uri, schiuri de apă, 2 plute subacvatice electrice, 8 echipamente de scafandru, 1 caiac şi echipamentul complet pentru tuburile de alimentare cu aer.

 

Bucătăria iahtului de sub carlingă

Interiorul, privit dinspre carlingă, este impărţit în două. În stânga se află un living elegant cu o bucătărie şi bar de zi, în timp ce în dreapta se află dorimitorul. Camera de zi este mobilată cu o canapea şi o măsuţă, doi tabureţi şi etajere pentru depozitarea lucrurilor. Tot aici este montat un sistem multimedia de calitate premium format televizor LCD de 40 inci, DVD player şi sistem Hi-Fi Bose. Barul are un frigider mic, un ice maker, un aparat de cafea şi un raft pentru sticle de vin. Vizibilitatea din camera de zi este foarte bună datorită geamurilor foarte late. Senzaţia de spaţiu este îmbunătăţită şi de oglinzile orizontale fixate de-a lungul pereţilor. Pe marginile tavanului sunt montate LED-uri ce creează o atmosferă de intimitate în timpul serilor.

 

Dormitorul este mobilat cu un pat dublu poziţionat în faţa unui geam larg, noptiere joase, multe rafturi pentru cărţi, garderobă din lemn încorporată în încăpere şi un frigider mic plasat inteligent chiar lângă pat. Dormitorul are baie proprie.

 

 

Dormitorul iahtului

Carena superiahtului Ipharra este concepută astfel încât să asigure tot confortul pentru peste 18 pasageri plecaţi în călătorii de durată, dar care totuşi are rezervoare de combustibil şi spaţiu de depozitare imense. Partea de sub apă a iahtului are numai 2,5 metri, motiv pentru care nava poate fi ancorată foarte aproape de plaje şi totul a fost conceput astfel încât să asigure maxim de confort pasagerilor chiar şi în furtună. Iahtul are clasa Bureau Veritas şi a fost construit în conformitate cu normele MCA.

 

 

 

 

 

 

Sunreef 70 Power

 


Posturi similare: