Merkel: calitate în loc cantitate

În rândul vânătorilor pasionaţi, puştile germane sunt privite ca etalon, iar cererea pentru ei depinde de calitate, şi nu de cantitate. Cei care îşi permit, optează pentru produsele companiei Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH, cu o tradiţie de peste un secol. Aceasta produce puşti de lux lucrate manual, cu preţuri între 2500 euro şi 200 000 euro. Conform estimărilor, vânzările companiei vor creşte în acest an cu 15%, de la nivelul de 18 milioane euro înregistrat în 2011.

 

Înfiinţată în 1898 la Suhl, compania Merkel a fost cumpărată în anul 2007 de fondul de investiţii Tawazun Holding din Abu Dhabi. De atunci, compania s-a extins pe plan internaţional, în principal prin atragerea de clienţi cu posibilităţi financiare din SUA şi Rusia. Firma are 180 de angajaţi şi s-a adaptat competiţiei după căderea Cortinei de Fier prin introducerea unei game de arme mai ieftine, cu preţuri pornind de la 2500 euro, care sunt produse automatizat în proporţie de 70% şi lucrate manual în pondere de 30%. Gama de arme de lux porneşte de la 6000 de euro, iar cele mai scumpe modele sunt lucrate manual în proporţie de 70%.

 

Combinaţia dintre utilitate, lux şi aerul exclusivist al puştilor germane lucrate manual asigură companiei o bază solidă de clienţi pasionaţi. Unii clienţi vor diverse simboluri gravate pe arme, precum reprezentări ale castelelor pe care le deţin sau, în cazul unui client american, imprimări care reprezintă un şef de trib indian, un cowboy şi un vultur pleşuv, potrivit companiei.

 

De-a lungul timpului, Merkel a atras clienţi de renume, precum regele Juan Carlos al Spaniei, fostul lider sovietic Nichita Hruşciov sau Dwight Eisenhower, în perioada când cel de-al 34-lea preşedinte al SUA era guvernatorul militar al Zonei de Ocupaţie americană din Germania, în 1945.

 

 

 

 


Posturi similare: