Vedetele festivalului Războiul Stelelor din Japonia

C-3PO - figurină din aur

Dacă sunteţi colecţionari de figurine legendare, noua colecţie a companiei japoneze Imperial Enterprise este tot ce vă doriţi. Aceasta a făcut comandă pentru producerea de figurine ale roboţilor of C-3PO şi R2-D2 ce vor fi fabricaţi din aur şi argint, la scara de 1:35. Figurinele vor face parte dintr-o colecţie limitată ce va fi lansată cu ocazia celebrării a 35 de ani de la lansarea primului film original din seria Războiul Stelelor, episodul IV: O nouă speranţă.

 

Robotul C-3PO din aur are preţul stabilit la 6.000 de dolari, cântăreşte 35 de grame şi are 10 cm înălţime. Simpaticul roboţel R2-D2 din argint valorează 1.800 de dolari, are 6 cm înălţime şi cântăreşte 35 de grame. Ambii vor fi fabricaţi în ediţie limitată de 35 de unităţi. Împreună cu cei doi roboţi va fi lansată şi o monedă din argint de 1 kilogram, imprimată cu o scenă din Star Wars, a cărei preţ este evaluat la 2.981 dolari. Cele 3 piese comemorative vor fi prezentate publicului pe 26 martie a.c.

 

C-3PO este un personaj fictiv din cele şase filme Războiul stelelor. Este un robot stelar de protocol care cunoaşte peste şase milioane de limbi şi dialecte. Este construit de către Anakin Skywalker şi este mai apoi robotul care îl însoţeşte pe Luke în trilogia originală (episoadele 4, 5 şi 6).

R2-D2 - figurină din argint

 

R2-D2 a fost deţinut de Anakin Skywalker, apoi de Padme Amidala şi de Luke Skywalker. R2-D2 este unul din cele patru personaje care apar în toate cele 6 filme ale seriei Războiul Stelelor, ceilalţi fiind Anakin Skywalker (Darth Vader), Obi-Wan Kenobi, şi C-3PO, companionul lui R2. R2-D2 a fost jucat de Kenny Baker.

 

Star Wars, sau Războiul Stelelor, epopeea spaţială regizată de americanul Geroge Lucas nu are nevoie de prezentare, însă trebuie cunoscut faptul că primul film din seria originală a fost lansat pe 25 mai 1977, cu titlul de Star Wars, de către 20th Century Fox. A devenit foarte popular în timp foarte scurt. Următoarele două episoade din seria originală au fost lansate la intervale de câte 3 ani fiecare. După 16 ani la lansarea ultimului episod din trilogia originală, s-a putut viziona în cinematografe primul episod din seria nouă: Ameninţarea Fantomei. Cele două episoade care l-au urmat au fost lansate tot la 3 ani distanţă, ultimul pe 19 mai 2005. Încasările generate de filmele Războiul Stelelor sunt de 4,37 miliarde de dolari, ceea ce situează seria SF pe locul trei al celor mai profitabile creaţii cinematografice, în spatele seriilor Harry Potter şi James Bond.

Moneda comemorativă din argint


Posturi similare: