Ralph McQuarrie, designerul personajelor din Star Wars, a decedat
Ralph McQuarrie

Artistul care a conceput persoanejele din seria de filme SF Star Wars, Ralph McQuarrie, şi care l-a ajutat pe regizorul George Lucas să aducă filmele pe marele ecran, a decedat la vârsta de 82 de ani, informează BBC. McQuarrie l-a conceput pe Darth Vader, Chewbacca, pe R2-D2 şi chiar şi pe C-3PO. De asemenea, artistul a colaborat la realizarea versiunii originale a serialului TVA „Battlestar Galactica” şi a mai lucrat şi cu Steven Spielberg la „ET” şi „Cocoon”, pentru care a câştigat un Oscar.

 

Tribut geniului creator: un comentariu pe pagina lui oficială spune ceea ce gândesc majoritatea apropiaţilor artistului: „Îţi vom duce dorul, Ralph. Vei fi pentru totdeauna cea mai strălucitoare stea din galaxia noastră.” Născut în localitatea Gary, Indiana, McQuarrie şi-a început cariera ca ilustrator tehnic pentru Boeing şi ca designer de afişe pentru filme. În 1975, a fost angajat de către Lucas ca să creeze câteva personaje şi scene pentru opera spaţială Star Wars. Artistul a colaborat la toate cele trei episoade originale ale trilogiei. Este creatorului planetei deşertice Tatooine şi a desenat înfăţişarea celor mai multe caractere din trilogie.

 

Desigh Star Wars, de Ralph McQuarrie

 

Datorită contribuţiei aduse artei cinematografice în general şi la realizarea trilogiei originale în special, a beneficiat de o recompensă pe care niciun alt designer nu a primit-o niciodată până la el: un rol neacreditat, ce-i drept, în episodul „The Empire Strikes Back” („Imperiul contraatacă”) în personajul generalului Pharl McQuarrie, cu sceneta proprie.

 

Lucas a declarat: „Contribuţia sa genială, în forma inegalabilă de pictură, a stimulat şi inspirat pe toţi actorii din distribuţie şi pe tehnicienii care au filmat trilogia originală Star Wars. Când cuvintele nu erau suficiente pentru a-mi exprima ideile, puteam oricând să arăt cu degetul către una din desenele lui Ralph şi să spun: «Faceţi aşa!». Influenţa sa în design va fi veşnică. Nu există nicio îndoială în inimile noastre că şi de acum înainte vor apare nave spaţiale uimitoare şi vor răsări de sub penel oraşe ale viitorului, dar cineva, undeva va spune… «asta arată ca şi o pictură a lui Ralph McQuarrie».”

Star Wars - personaj din trilogia originală


Posturi similare: