Un ou Fabergé, vedeta unei expoziţii regale

Un ou Fabergé încrustat cu diamante şi rubine este vedeta unei expoziţii regale, organizată în Scoţia, pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii. Expoziţia, intitulată “Treasures of The Queen’s Palaces”, este organizată la Edinburgh, în perioada 16 martie-4 noiembrie, şi include diverse obiecte preţioase colecţionate de-a lungul secolelor de familia regală britanică. Oul din această colecţie este considerat una dintre cele mai sofisticate şi mai spectaculoase creaţii ale casei Fabergé.

 

 

Expoziţia include şi un medalion din aur, încrustat tot cu rubine şi diamante, care conţine o şuviţă din părul regelui Carol I al Angliei (1600-1649), dar şi un colier de pietre preţioase ce a aparţinut reginei Maria Stuart a Scoţiei. Tablouri de Rembrandt, Canaletto şi Monet vor putea fi şi ele admirate în această expoziţie, alături de desene de Leonardo da Vinci, Rafael Sanzio şi Hans Holbein cel Tânăr.

 

 

Expoziţia include 100 de opere de artă, provenind din colecţiile de artă aflate în nouă reşedinţe diferite ale familiei regale britanice, şi vor fi expuse în Scoţia pentru prima dată, la The Queen’s Gallery din cadrul Palatului Holyroodouse din Edinburgh (în imagine), reşedinţa oficială din Scoţia a reginei Elizabeta a II-a. Jubileul de diamant al reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii – împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron – va fi sărbătorit până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor.


Posturi similare: