Montblanc Tourbillon Bi-Cylindrique, misterios şi încântător
Montblanc Tourbillon Bi Cylindrique platină

Dorind o schimbare de imagine, compania Montblanc a lansat pe piaţă un nou ceas de mână de lux – Montblanc Tourbillon Bi-Cylindrique, prin care readuce în centrul atenţiei colecţia Villeret 1858. Bi-Cylindrique este o versiune modificată a modelului Tourbillon Mysterious, la care se mai găseşte în plus un arc conic capabil să opereze simultan cu primul. În acest fel, arcul spiralat conic nu se află sub influenţa forţei gravitaţionale în anumite poziţii, iar concepţia cu două arcuri care se mişcă în sens opus reduce semnificativ erorile de indicare a orei exacte, deci cresc acurateţea mecanismului.

 

Modelul original Tourbillon Mysterious era atât de misterios, fiindcă iniţial nu se vedea ce anume mişcă arătătoarele de ore şi minute, parcă levitau, însă la modelul Bi-Cylindrique  cadranul este deschis, astfel încât sunt vizibile toate mişcările. Un mecanism inteligent pune în mişcare discurile de safir pe care sunt puse indicatoarele. În ciuda tuturor pieselor existente pe cadran, Montblanc a reuşit să ofere un design lejer, plăcut la vedere, aerisit. Piesa centrală a ceasului este tourbillon-ul cu cele două arcuri conice.

 

Tourbillon Bi-Cylindrique va fi produs în ediţie limitată: o singură bucată din platină, opt ceasuri din aur alb şi opt bucăţi din aur roz. Pentru ceasurile din aur roz va trebui să scoateţi din buzunar 290.500 de  dolari, în timp ce pentru ceasurile din aur alb preţul de achiziţie se ridică la 303.700 de dolari.

 

Montblanc Tourbillon Bi Cylindrique

 

 

 

 

 

 

 


Posturi similare: