Cele mai scumpe motociclete de lux

Când vine vorba de lux, constructorii de motociclete nu sunt mai prejos faţă de cei de automobile. În cele ce urmează veţi face cunoştinţă cu patru modele de motociclete accesibile numai milionarilor.

 

 

 

MTT Turbine Superbike

 

Motocicleta se poate achiziţiona la un preţ între 150.000  şi 185.000 dolari, însă îşi merită fiecare cent pentru că atinge o viteză maximă de 365 km/h. Guinness World Record consideră MTT Turbine Superbike ca fiind cea mai puternică motocicletă produsă în serie şi este echipată cu un motor Rolls-Royce foarte puternic. În afară de acesta, MTT Turbine Superbike mai este dotată şi cu o serie de gadgeturi de excepţie precum o cameră LCD cu monitor color, montată în spate. Motocicleta este vedetă la Hollywood, fiindcă a apărut în pelicula Torque, împreună cu Ice Cube. Jay Leno, un comic american, câştigător al premiului Emmy şi gazda emisiunii The Tonight Show de pe postul de televiziune NBC, nu i-a  putut rezista, aşa că i-a oferit un loc în garajul său.

 

MTT Turbine Superbike

 

 

 

 

MV Augusta F4 1100 CC

 

Este cel mai ieftin model prezentat în acest articol. MV Augusta F4 1100 CC este realizată de chiar directorul companiei, Claudio Castiglioni, care a dorit o motocicletă spectaculoasă din toate punctele de vedere. MV Augusta F4 1100 CC oferă celor pasionaţi de motociclete un motor unic, ce atinge viteza maximă de 315 km/h. Designul este cu totul excepţional, Augusta având inscripţionat pe caroserie iniţialele lui Castiglioni. Şi preţul este excepţional: 135.000 dolari.

 

MV Augusta F4 1100 CC

 

 

 

 

Macchia Nera Concept Bike

 

Numită şi punct negru, Macchia Nera Concept Bike este cea mai performantă motocicletă de circuit construită exclusiv manual, fiind pe cât de rapidă, tot atât de uşoară. Buzunarul cumpărătorului trebuie să fie greu, fiindcă acest model costă 200.000 dolari. Macchia Nera Concept Bike a fost construită având la bază motorul lui Ducati 998RS, de către celebrul designer italian Aldo Drudi. Şasiul utilizează tehnologiile MotoGP şi F1, are un motor construit din fibre de aliaj de aluminiu, fibră de carbon şi titan. Macchia Nera Concept Bike are 150 CP, iar la cele 135 de kg cât cântăreşte putem spune că este uşoară ca pana.

 

Macchia Nera Concept Bike

 

 

 

 

Dodge Tomahawk V10

 

Producţia acestui model este limitată la câteva sute într-un an. Este cea mai scumpă motocicletă din lume şi pentru achiziţionarea ei ar trebui să scoateţi din buzunar 250.000 de dolari. Dodge Tomahawk V10 are un motor V10 de 8,3 litri şi suspensie independentă pentru cele 4 roţi. Cu aceste caracteristici, poate să atingă 100 km/h în 2,5 secunde. Nu i se cunoaşte viteza maximă pentru că nimeni nu i-a forţat încă limitele. Se spune că atinge 675 km/h, dar la o asemenea viteză cine şi cum se poate menţine în şa? Deşi nu a primit autorizaţie să poată circula pe străzi, există oameni care totuşi o cumpără. Ghiciţi cine este proprietar al unui Dodge Tomahawk V10? Jay Leno, bine-nţeles! Primele zece exemplare s-au cumpărat cu 550.000 dolari/bucata, deşi preţul standard este de 250.000 de dolari.

 

 

Dodge Tomahawk V10

 


Posturi similare: