Pink Martini va concerta în România

Trupa americană Pink Martini revine la Bucureşti, pe 26 mai, pentru a susţine un concert la Sala Palatului, în cadrul turneului de promovare a albumului “A Retrospective”, informează Mediafax.

 

Pentru Pink Martini, opririle în România au devenit deja o tradiţie, membrii orchestrei declarând că se simt aici la fel de bine ca acasă. Cu un sound ce îmbină influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră până la marşuri braziliene şi coloane sonore de filme “noir”, cei 12 membri ai orchestrei originare din Portland, Oregon, şi-au prezentat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume. Muzica lor vintage, sofisticată, cosmopolită este o plimbare nocturnă prin marile porturi şi oraşe ale lumii, cu poveştile şi parfumurile lor. Din Orientul Mijlociu, prin porturile din Istanbul, Napoli şi Lisabona, cafenelele din Paris şi plajele braziliene – concertele susţinute de Pink Martini exclud riscul monotoniei.

 

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, “diva” Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin – ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian – au reprezentat începutul colaborării celor doi. Primul album Pink Martini, “Sympathique”, lansat în 1997 a primit discul de platină în Franţa.

 

Concertul de la Bucureşti, din 26 mai, va face o trecere în revistă a celor 16 ani de carieră Pink Martini şi va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: “Una Notte a Napoli”, “Hang On Little Tomato”, “¿Donde Estas Yolanda?”, “Hey Eugene”, “Sympathique (Je ne veux pas travailler)”, “Lilly”, “Que Sera Sera”, “Amado Mio”.

 

 

 

 


Posturi similare: