Cinci smartphone-uri de la CES 2012

Conform tendinţelor care au putut fi sesizate în cadrul ediţiei din 2012 a Consumer Electronics Show (CES), hegemonia Apple şi Google la nivelul sistemelor de operare de smartphone poate fi pusă sub semnul întrebării de către Microsoft şi noul jucător în acest segment, Intel. Iată cinci dintre cele mai importante smartphone-uri lansate la cea mai mare expoziţie IT din lume.

 

 

Nokia Lumia 900

 

Al doilea telefon Nokia cu sistem de operare Windows Phone (în prezent versiunea 7.5 Mango) păstrează aceeaşi construcţie ca Lumia 800, dar vine cu un ecran mai mare, de 4,3 inci. Noul aparat de top Nokia suportă conexiunea 4G, de un procesor single core de 1,4 GHz, unitate de procesare grafică de tip Adreno 205, memorie de 512 MB şi capacitate de stocare de până la 16 GB. Camera foto de 8 MP dispune de funcţie autofocus.

 

 

HTC Titan II

 

Un alt smartphone nou cu sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango este oferit de către taiwanezii de la HTC. Titan II dispune de un procesor cu o frecvenţă de 1.5 GHz, suportă conexiunea 4G şi are un ecran de 4,7 inci. Camera foto este una foarte performantă: pe lângă senzor de 16 MP vine echipată cu autofocus, stabilizare a imaginii, un dublu blitz cu leduri şi reducerea efectului de ochi roşii.

 

 

Lenovo K800

 

Conform acordurilor deja încheiate, în viitor Lenovo şi Motorola vor folosi şi procesoare Intel în smartphone-urile lor. Primul care a prezentat un astfel de terminal a fost compania chineză: pentru început, Lenovo K800 va fi lansat în Asia. Gadget-ul cu ecran de 4,5 inci dispune de un procesor Atom Z2460 de 1.6 GHz şi un procesor grafic PowerVR SGX 540. Pentru streamingul video, Intel a optat pentru tehnologia sa WiDi în detrimentul unui port HDMI. Terminalul cu cameră foto de 8 MP are conectivitate 3G (21 Mbps), Wi-Fi, Bluetooth 3.0 şi GPS.

 

 

Sony Xperia Ion

 

Propulsat de un procesor dual-core de 1.5GHz Snapdragon S3, o unitate de procesare grafica de tip Adreno 220 GPU şi 1GB de memorie RAM, Xperia Ion este deja comercializat sub brand propriu, după ce japonezii au achiziţionat acţiunile Ericcson din cadrul Sony-Ericcson. Gadget-ul cu display de 4,6 inci, cu HDMI şi interfaţă lansare TV, rulează un sistem de operare Android 2.3 Gingerbread, cu posibilitatea unui update în viitor. Camera foto cu senzor Exmor R de 12MP poate înregistra şi video în format Full HD.

 

 

Motorola Droid RAZR Maxx

 

Versiunea îmbunătăţită a smartphone-ului Motorola Droid RAZR cu sistem de operare Android 2.3.5 Gingerbread dispune de un ecran Super Amoled de 4,3 inci şi vine echipat cu un procesor dual core de 1.2 Ghz, memorie de 1GB şi o capacitate internă de stocare de 16 GB. Camera foto de 8 MP poate filma în format Full HD. Conform producătorului, bateria Li-Ion de 3300 mAh oferă durată de viaţă de 21 ore pe timp de vorbire şi o autonomie de 380 de ore în stand-by.

 

 

 


Posturi similare: