Fabergé lansează prima campanie publicitară modernă a brandului

Brandul Fabergé a anunţat lansarea primei sale campanii internaţionale de advertising, realizată de faimosul fotograf Mario Testino, în colaborare cu directorul de creaţie al Casei Fabergé, Katharina Flohr. Modelul ruso-lituanian Bee Gee este imaginea acestei campanii. Ea apare purtând bijuterii din colecţiile Les Fabuleuses de Fabergé şi Les Saisons Russes. Bee Gee întruchipează noua imagine Fabergé – un mix cultural şi o conexiune între trecutul glorios din epoca Rusiei ţariste şi prezent.

 

Casa de bijuterii Fabergé a fost fondată în 1842, când Gustav Fabergé a deschis primul magazin în Sankt Petersburg, şi a avut numeroşi proprietari de-a lungul unei istorii zbuciumate. Istoria Fabergé fascinează şi în prezent, moştenirea lui Peter Carl Fabergé fiind onorată atât prin expoziţii dedicate, în marile capitale ale lumii, cât şi prin continuarea realizării de colecţii, menite să consolideze la nivel mondial renumele brandului exclusivist de bunuri de lux.

 

Celebra casă rusească Fabergé a deschis de curând un magazin în cartierul Mayfair din Londra. Deşi mulţi britanici şi chiar regina Elisabeta a II-a au rămas clienţi fideli, brandul Fabergé nu a mai avut o reprezentanţă în Anglia de peste un secol. Primul magazin Fabergé a fost deschis în Regatul Unit în 1906, pe strada Dover, din Londra, devenind un loc frecventat de familia regală, aristocraţi englezi şi artişti. Noul magazin cu faţadă violet şi schele din aur comercializează şi celebrele ouă Fabergé cu aur, pe care ţarii Alexandru al III-lea şi Nicolae al II-lea le ofereau de Paşti soţiilor şi mamelor lor. Desigur, bijuteriile au preţuri pe măsura renumelui. Un pandantiv cu diamante costă peste 40.000 de lire sterline, în timp ce un ceas cu brăţară din aur alb şi diamante ajunge la 35.158 de lire sterline.

 

În anul 1880, Casa Fabergé a dobândit notorietate graţie familiei Romanov. În 2009, a fost deschis un magazin în Geneva, iar următorul urmează să fie inaugurat în New York, în primăvara anului 2012.

 

Sursa foto: fooyoh.com


Posturi similare: