Un Rolex purtat de actorul Roger Moore a fost “starul” unei licitaţii Christie’s

Un Rolex Reference 5513 Submariner purtat de Roger Moore în pelicula “Live and Let Die” (1973), din seria James Bond, a fost „vedeta” unei licitaţii de ceasuri de lux, organizate în urmă cu două săptămâni în Geneva, la care au participat 222 de vânzători din 39 de ţări, majoritatea provenind din China. Ceasul personalizat al lui James Bond a fost vândut pentru circa 240.000 de dolari, alături de desenele originale ale gadget-ului şi de două imagini înrămate cu Moore purtând ceasul în rolul lui James Bond.

 

În film, acest gadget special purtat de agentul 007 poate declanşa un câmp magnetic foarte puternic, capabil să neutralizeze gloanțe. Carcasa este gravată cu semnătura lui Roger Moore, iar cureaua este originală, produsă de Rolex în 1972. Rolex Submariner este cu siguranţă un accesoriu memorabil, considerat un veritabil trofeu atât de cunoscători cât şi de fanii seriei James Bond. Roger Moore l-a folosit în film şi pentru a descheia rochia frumoasei Solitaire, personaj interpretat de Jane Seymour.

 

În urmă cu un an, ceasul actorului Daniel Craig, care a jucat rolul agentului modern 007, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 215.309 de dolari, prin casa de licitaţii Antiquorum. Modelul Omega Seamaster Planet Ocean făcea parte din cele 300 de obiecte marca „James Bond” scoase la licitaţie la Geneva in acea perioadă. Preţul din magazine ale acestui model nu depăşeşte 2.500 de dolari.

 

Sursa foto: optusnet.com.au


Posturi similare: