Cel mai scump desert din lume costă 35.000 de dolari

Sortimente fine de ciocolată, o foiţă din aur comestibil şi un diamant de 2 carate au fost îmbinate cu măiestrie de cofetarii britanici de la Lindeth Howe Country House Hotel pentru a crea cel mai scump desert din lume.

 

Delicioasa prăjitură preparată în Cumbria, Lake District din Anglia, a fost realizată în proporţie de 90% din ciocolată şi costă 35.000 de dolari. Marc Guibert, bucătarul-şef, a precizat că pentru prepararea desertului au fost folosite diverse tipuri de ciocolată de foarte bună calitate, importate din mai multe continente, dar şi ingrediente exotice. Aromele variază de la ciocolată amăruie, cu concentraţie de cacao de 65-70%, până la ciocolată cu lapte. Cele patru tipuri de ciocolată belgiană au fost asezonate cu o combinaţie delicioasă de piersici, portocale şi whisky. Printre celelalte ingrediente folosite se numără aurul comestibil, şampania şi caviarul, iar piesa de rezistenţă este un diamant de 2 carate.

 

Cel mai scump desert are forma unui ou Faberge şi conţine mai multe straturi de jeleu din şampanie şi biscuiţi, glazurate cu foiţă din aur.

 

Comenzile pentru excentrica prăjitură trebuie trimise cu cel puţin 3 săptămâni înainte de data la care doriţi să intraţi în posesia lui.

 

Recordul iniţial pentru cea mai costisitoare prăjitură a fost deţinut de restaurantul Serendipity 3 din New York, ai cărui specialişti în artă culinară au preparat un desert numit Frozen Haute Chocolate, în valoare de 25.000 de dolari.

 

Sursa foto: Luxuo


Posturi similare: